Matti Meikäläinen ei välttämättä tarvitse haarukkatrukkia kovinkaan usein, joten tällöin haarukkatrukin vuokraaminen on yleensä paras vaihtoehto. Aivan kaikkea ei tarvitse omistaa, joten haarukkatrukkiakaan kannattaa harvoin ostaa omaksi. Kerromme tässä artikkelissa, mistä ja miten voit vuokrata trukin juuri silloin, kun sitä tarvitset. Kerromme myös, millaisissa tilanteissa trukki kannattaa vuokrata ja milloin kannattaa harkita joko uuden tai käytetyn trukin ostamista.

Milloin trukki kannattaa vuokrata?

Joissakin tilanteissa trukki kannattaa toki ostaa omaksi. Jos budjettisi riittää ja tarvitset trukkia usein, harkitse tätä vaihtoehtoa. Trukinhan voi toki myydä, ellet tarvitsekaan sitä kovin usein. Toisaalta käytetty trukki menettää melko nopeasti jälleenmyyntiarvoaan, mikä kannattaa huomioida, jos harkitsee trukin ostamista omaksi. Pieni yritys voi vuokrauksen lisäksi myös liisata trukin.

Jos tarvitset trukkia ainoastaan lyhyen aikaa, kannattaa trukki yleensä vuokrata täksi ajaksi. Tällainen vaihtoehto voi olla hyvä esimerkiksi katettaessa sesonkinvaihtelua tai yritettäessä saada purettua kiirehuipun aiheuttamaa sumaa. Lyhytaikainen trukin vuokraus voi olla hyvä vaihtoehto myös sellaisessa tilanteessa, jossa yrityksen oma trukki on jostakin syystä poissa käytöstä tilapäisesti ja yritykseen tarvitaan lyhyeksi aikaa toinen trukki korvaamaan tätä yrityksen omaa trukkia.

Lyhytaikaista vuokrausta voidaan käyttää myös haluttaessa kokeilla erilaisia trukkimerkkejä ja -malleja. Samalla saadaan selvitettyä trukkitoimittajan tai -jälleenmyyjän palvelun taso. Lyhytaikaisen vuokrauksen lisäksi on mahdollista vuokrata trukki myös pidemmäksi aikaa. Yleensä enimmäisaika on 7 vuotta. Valintojen tekemisessä on hyvä punnita oman yrityksen tarpeita ja laskea vuokrauksen kokonaiskustannukset. Samalla näitä kustannuksia on hyvä verrata uuden tai käytetyn trukin ostohintaan. Joissakin tilanteissa hyväkuntoisen käytetyn trukin ostaminen saattaa tulla trukin vuokraamista edullisemmaksi, mutta näitä erilaisia vaihtoehtoja kannattaa tosiaan puntaroida tilanteen mukaan.

Mistä trukin voi vuokrata?

Trukin voi vuokrata esimerkiksi Toyota Material Handling -osastolta. Toyota Material Handling tarjoaa vuokratrukkien lisäksi myös käytettyjä trukkeja, trukkien huoltopalveluja ja varaosia. Trukin vuokraaminen on helppoa ja vain yhden puhelinsoiton päässä. Soittaessasi Toyota Material Handling -osaston trukkien vuokrauspalvelun puhelinpalveluun saat asiantuntevia neuvoja ja juuri sellaisen trukin kuin tarvitset. Tutustu huolellisesti etukäteen trukin toimitusehtoihin ja valmistaudu vastaanottamaan trukki sovittuna aikana.