Kun olet päättänyt ostaa haarukkatrukin, on seuraavaksi aika pohtia, onko sinun järkevämpää ostaa uusi vai käytetty trukki. Etenkin kokemattoman trukinostajan pää saattaa mennä pyörälle moninaisista vaihtoehdoista eikä valinnan tekeminen ole välttämättä helppoa. Tarjoamme tässä artikkelissa muutaman vinkin valinnan helpottamiseksi.

Ostaisinko käytetyn trukin?

Käytetty trukki voi olla hyvä vaihtoehto, kunhan vain varmistaa, että ostaa hyväkuntoisen ja hyvinpidetyn trukin, jolla on edessään vielä monia työvuosia. Osa yrityksistä tarjoaa käytettyjä trukkeja ja myös kunnostaa vaihtotrukkeja. Jos tarvitset trukkia sen verran, ettei trukin vuokraaminen tai liisaaminen tunnu mielekkäältä vaihtoehdolta, mutta uusi trukki tuntuu liian kalliilta investoinnilta, saattaa hyväkuntoisen käytetyn trukin ostaminen olla hyvä vaihtoehto. Ostatpa sitten uuden tai käytetyn trukin, kannattaa etukäteen tutustua huolella trukinkäytön turvallisuusohjeisiin, jotta ikäviltä onnettomuuksilta vältyttäisiin!

Kuinka paljon käytetty trukki maksaa?

Käytetyn trukin hinta vaihtelee malleittain, vuosimalleittain ja riippuen siitä, kuinka paljon trukkia on käytetty ja missä kunnossa trukki on. Esimerkiksi vuosimallin 2013 Toyota Traigo 48 4-pyöräisen ja 2 000 kiloa painavan trukin, jota on käytetty 355 tuntia, voi löytää noin 21 000 eurolla ja vuosimallin 2012 BT Reflex -trukin, joka painaa 1 600 kiloa, ja jota on käytetty hieman alle 500 tuntia, voi löytää noin 17 000 eurolla. Vuosimallin 2012 Toyota Tonero Diesel -trukin, joka painaa noin 3 500 kiloa ja jota on käytetty noin 2 600 tuntia, voi löytää noin 31 000 eurolla. Käytettykin trukki on siis melko kallis investointi, joten aina kannattaa laskea tarkkaan, kannattaako trukki todella ostaa omaksi, vai olisiko trukin vuokraaminen tai liisaaminen järkevämpi valinta.

Kuinka kauan trukin toimitus kestää?

Trukin toimitusaika vaihtelee ja toimitusaika kannattaakin aina varmistaa siitä liikkeestä, josta aiot trukin ostaa. Yleensä toimitusaika on muutaman päivän. Jos sinulla on kiire, kannattaa tietysti suosia sellaisia toimijoita, jotka pystyvät toimittamaan trukin sinulle mahdollisimman nopeasti. Toisaalta näin kallista ostosta ei kannata tehdä hätiköiden, vaan liikkeellä kannattaa olla ajoissa, jotta saa juuri sitä mitä haluaa eikä joudu ostamaan sikaa säkissä.